Nationell RUC-konferens 14-15 maj 2020

Välkommen till nationell RUC-konferens i Uppsala den 14-15 maj. Program med anmälningslänk kommer i slutet på mars. Vi inleder med lunch torsdag den 14e och avslutar med lunch fredag den 15e. Möjlighet finns också 14/5 att träffas i RUC Syd, Väst, Öst respektive Nord, kl. 10-12 (lokaler finns bokade, vänligen meddela oss). Konferensen äger rum i Blåsenhus, von Kraemers allé 1 A, Uppsala universitet. På kvällen den 14e har vi hemlig aktivitet och gemensam middag på stan.

För er som är intresserade finns också möjlighet att på fredag eftermiddag (15/5 kl 13.15, Bertil Hammersalen, Blåsenhus) delta vid Nils Kirstens disputation. Nils avhandling handlar om lärarfortbildning och dess betydelse för läraryrket, bl.a. Läslyftet. Läs mer på: https://www.edu.uu.se/kalendarium/kalendariumdetaljsida/?eventId=52242

Inför hösten 2020 finns följande förslag: RUC Örebro har vid flera tillfällen tidigare fått förfrågan om att arrangera en kommande RUC-konferens. Efter att ha sonderat terrängen med RUC-Öst föreslås att RUC Örebro tar stafettpinnen (stafettstegen) för höstens nationella RUC-konferens, en endagskonferens 19 november 2020. Notera detta datum i era kalendrar och kontakta Örebro om ni har kommentarer på detta datum (RUC.lararprogram@oru.se; Urban Haglind och Anneli Jöesaar).

Vi på FoSam hälsar er välkomna till ett soligt Uppsala 14-15 maj!

Lars Olsson
Forum för samverkan (FoSam), Uppsala universitet